Selmapriset

Vinn 20 000 kr på din bok!

Smakprov lever och dör med böckerna, och bakom varje bok finns en oerhört modig person: författaren.

För att hylla hen, och för att om möjligt stimulera fler att ta steget till att skapa den egna boken, har vi engagerat oss i ett fantastiskt projekt – Selmapriset!

Det är bara en promille av allt som skrivs som ges ut av de stora förlagen. Det är en kulturell tragedi att resten kvarlämnas i byrålådor. Egenutgivningen förändrar denna struktur i grunden och förhoppningsvis kan Selmapriset få fler att upptäcka hur mycket fantastiska saker som skrivs utanför storförlagen.

Sigge Eklund

Selmapriset beskrivs som Augustprisets lillasyster. Ett pris reserverat för oberoende författare som ger ut på eget förlag och alla böcker som getts ut på eget förlag är välkomna att delta i tävlingen.

Så här under tävlingens första år finns inga särskilda kategorier – alltifrån romaner till kokböcker är välkommet – men troligtvis kommer juryn främst att leta efter en skönlitterär skildring. Vi hoppas förstås att det här ska bli ett återkommande pris och en tävling som växer och blir bättre för varje år. Författaren Sigge Eklund kommer att vara ordförande för juryn. Han får sällskap av Skrivas chefredaktör Per Adolfsson och Hans Hirschi, ordförande i föreningen Egenutgivarna.

Så, tillhör du dem med en egenutgiven bok på CVt eller är du i slutfasen och hinner klart innan årsskiftet? Tveka inte – skicka din bok till selmapriset @ lavaforlag.se.

Bakom Selmapriset finns Lava Förlag, Vulkan och tidningen Skriva. Besök dem och läs mer!

Inom kort kommer vi också att börja presentera smakprov på de nominerade på denna sida.

Fakta om Selmapriset
Alla egenutgivna böcker, oavsett förlag, är välkomna att delta i tävlingen. Eftersom det är första gången tävlingen arrangeras spelar det ingen roll när boken gavs ut.

För att delta skickar du in din bok till Lava förlag senast den 31 december. Om möjligt, skicka manuset i digitalt format.

Prissumman är 20 000 kronor. Vinnaren kommer att tillkännages vid en prisutdelning i februari 2015.

Svar på vanliga frågor om Selmapriset.
Vem kan delta?
Alla som känner sig som egenutgivare.

Vad bedömer juryn?
Juryn kommer framförallt att titta på innehållet och inte fästa så stor vikt vid omslag och tryck.

Vilket format ska boken skickas i?
Skicka gärna pdf till till mejladressen selmapriset @ lavaforlag.se

Kan jag skicka in flera böcker?
Javisst, men rangordna dem gärna.